Heime mellom istidene (2016)

«personleg og ærleg, upretensiøs og kjenslevar»  •  Tore Elias Hoel, Dag og Tid

«presise og stemningsfulle skildringar»  •  Merete Røsvik, blabla.no

«sjukt relatable»  •  Karen Golmen, maddam.no

Kva vil det seia å kjenne seg heime?

ting2-sig

– Kvifor er eg så knytt til heimplassen min? Kvifor har eg så mykje heimlengt? Kan eg vera nøgd med å bu i byen, eller går ikkje det? «Heime mellom istidene» starta som ei utforsking av desse spørsmåla. Og av mitt eige liv, seier Guri i dette intervjuet med Dagsavisen 27. april 2016.

«E e alle som kom hit»

Saman med ektemannen Sigurd Brørs laga Guri ein poesifilm av opningsdiktet. Den er filma på Dovrefjell og ved heimgarden i Lesja.

Å lengte til fjells

jakob-stenqvist-4ud53Bg2PP8-unsplash
– Om dette er ei festtale, så er det ei festtale for høgfjellsnaturen. Om dette er ei festtale, så er det ei festtale for bygdefolket som tek vare på kunnskapen om å hauste av naturen på ein skånsam måte. Om dette er ei festtale, så er det òg ei sint tale. Slik opna Guri festtala som ho fekk æra av å framføre under Diktardagar 2019 i Lom. Les meir

Siste artiklar frå guriheim.no

Ymse

Fjellseminar på Lesja

Bevar Dovrefjell mellom istidene inviterer til Fjellseminar på Lesja. Onsdag 21. februar diskuterer vi utfordringar for villreinen og fjellområda. Korleis kan vi bidra til engasjement og løysingar? Torsdag 22. februar presenterer vi tre viktige fjellbøker.

Les meir
Foto: Geir Tønset, Adresseavisen
Humor og alvor

Ein prislapp på villreinen?

Villreinen kan gjeva oss nyttige perspektiv. Arten peiker ut nokre av dei største menneskeskapte problema i tida vår. Les kronikken av Guri Sørumgård Botheim, publisert i Adresseavisen.

Les meir
postkasse

Motta brev frå Guriheim