Bokslepp for Høgfjellsmeldinga

Velkomen til feiring av romanen Høgfjellsmeldinga
av Guri Sørumgård Botheim!


Laurdag 6. mai kl. 12.00–13.30, Tunstugu, Lesja bygdemuseum.
Gratis inngang

Program
  • Martine Haugen og Sigurd Brørs framfører songen «Fjell og vilje».
  • Kjersti Instefjord, redaktør i Forlaget Oktober, seier nokre ord om Høgfjellsmeldinga.
  • Knut Aastad Bråten samtaler med Guri Sørumgård Botheim om romanen og skriveprosessen.
  • Musikalsk innslag ved Dovrefjell Disharmoniske Selskab.


Kaffedrikking. Boksalg og signering.
Utstillingane i Tunstugu er opne. Alle interesserte er invitert vidare til:
Ope folkemøte om villrein kl. 15, program her

Arrangørar:
Forlaget Oktober, Lesja og Dovre dialekt- og mållag og Gudbrandsdalsmusea
Meir info om romanen Høgfjellsmeldinga: her

Om deltakarane

Guri Sørumgård Botheim kjem frå Lesja. I 2009 gav ho ut romanen Ramstein pensionat i lag med systera Sigrid. I 2016 gav ho ut Heime mellom istidene, ei diktsamling om kva det vil seia å kjenne seg heime. Den nye romanen Høgfjellsmeldinga vidarefører tema frå diktsamlinga, men knyter seg nærare eit dagsaktuelt konfliktstoff: Kven har rett til å bruke fjellet og til kva? Guri er utdanna litteraturvitar og arbeider som rådgjevar i Norsk Forfattersentrum. Ho flytta i 2021 frå Trondheim til Dombås i lag med mannen Sigurd Brørs.

Sigurd Brørs kjem opprinneleg frå Surnadal. På dagtid er han grafisk designar i trondheimsfirmaet Headspin. På kveldstid er han låtskrivar og musikar. Før han flytta til Dombås, var han i mange år primus motor i pop-banda Karl Barx og The Brørs i Trondheim. Han har blant anna gjeve ut CD-en «Pappa-pop». Nå lagar han ny musikk frå eige heimestudio, og fyrste låt ut er «Fjell og vilje», som han syng i lag med Martine Haugen. Sigurd har òg laga omslaget til Høgfjellsmeldinga.

Martine Haugen er musikar og låtskrivar frå Dombås, blant anna kjent frå countrybandet Gone North. Martine er rektor i Lesja og Dovre kulturskule, der ho òg underviser i song og gitar. Ho har teke utdanninga si på Hamar, og er faglærar i musikkfaget.

Kjersti Instefjord er seniorredaktør i Forlaget Oktober. Ho kjem frå Stavanger og bur på Nesodden. Kjersti arbeider med forfattarar som Tore Renberg, Kjersti Skomsvold, Frode Grytten, Stein Torleif Bjella og Leander Djønne. Kjersti har vore redaktør for Guri gjennom heile forfattarskapen hennar, fyrst i Det Norske Samlaget og nå på Forlaget Oktober.

Knut Aastad Bråten kjem frå Fagernes og bur tidvis på Lesja. Han er kulturhistorikar, folkemusikar, skribent og dagleg leiar for folkemusikkfestivalen Jørn Hilme-stemnet. Som spaltist i Nationen skriv han om norsk kultur- og distrikspolitikk. Han har tidlegare vore redaktør for tidsskrifta Syn og Segn og Folkemusikk. Knut er ein av dei fremste utøvarane i landet på langeleik.

Dovrefjell Disharmoniske Selskab vart etablert i 1981. Det er eit blandakor som syng innan mange musikkstilar: viser, folkemusikk, kyrkjemusikk og populærmusikk. Koret har for tida 10 medlemmar.

Foto av Guri Sørumgård Botheim: Benedikte Skarvik. Foto av Kjersti Instefjord: Forlaget Oktober. Foto av Knut Aastad Bråten: Cathrine Dokken. Foto av Martine Haugen: Maria Uldahl. Foto av Sigurd Brørs: Nils Kristian Thompson Eikeland.